Pierre-Emerick Aubameyang stannar i Arsenal i ytterligare tre år. Foto: TT

Aubameyang förlänger med Arsenal

Uppdaterad
Publicerad

Trots rykten om att europeiska storklubbar varit ute efter Arsenals målspruta Pierre-Emerick Aubameyang, har han nu i stället förlängt kontraktet med Londonklubben. Han har skrivit på för tre år, skriver Arsenals hemsida.

Den 31-årige lagkaptenen Aubameyang, som representerar Gabon i landslagssammanhang, kom 2018 från Borussia Dortmund där han dundrat in 98 mål på 144 matcher under fyra och ett halvt år.

I Arsenal har målen fortsatt att strömma in. Han har totalt gjort 72 mål på 111 matcher och har en delad skyttevinnarseger och andraplats i skytteligan de två senaste säsongerna. I somras avgjorde han för Arsenal med båda målen när klubben besegrade Chelsea i FA-cupfinalen.

”Jag tvekade aldrig”

Då hans kontrakt skulle ha gått ut nästa sommar riskerade Arsenal att förlora honom gratis efter årsskiftet. Barcelona är en av klubbarna som ska ha varit intresserad av honom. Men nu stannar han alltså.

– Jag tvekade aldrig att skriva på för den här speciella klubben, säger han till arsenal.com. Tack vare supportrarna, lagkamraterna, min familj och alla i klubben så känner jag att jag hör hemma här. Jag tror på Arsenal. Vi kan åstadkomma stora saker tillsammans.

KLIPP: Aubameyangs läckra solomål avgjorde FA-cupen (1 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.