Arsenal hakar på i toppstriden i WSL. Foto: Twitter/Bildbyrån

Arsenal sätter press på Chelsea

Uppdaterad
Publicerad

Det hettar till sig i Super League.

Arsenal körde över tabellsexan Aston Villa med 4–1.

Ett par timmar senare tog även Chelsea en seger, 3–2 mot Reading.

Det började förvisso skakigt för Arsenal när Villa tog ledningen redan efter fem minuter. Men sedan tog Jonas Eidevalls lag över.

I den 26:e matchminuten kom kvitteringen via ett självmål och tre minuter senare satte anfallsstjärnan Vivianne Miedema 2–1.

Women's Super League

I den andra halvleken fortsatte Arsenal dominera och vann till slut med klara 4–1 efter mål av Katie McCabe och Jordan Nobbs.

Svenska landslagsstjärnan Stina Blackstenius spelade 90 minuter och var nära att skriva in sig i målprotokollet, men skottet gick tätt över ribban.

Londons andra topplag, Chelsea med Magdalena Eriksson och Johanna Rytting Kaneryd i startelvan, tog emot Reading. Redan efter halvtimmen spelad hade man en 3–0-ledning efter två mål av Jelena Cankovic.

Men i den andra halvleken satte Reading två snabba mål och gick för kvitteringen, men Chelsea höll undan och vann till slut med 3–2.

Chelsea leder Super League med 27 poäng. Arsenal, som har en match mindre spelad, är tvåa på 24 poäng.

KLIPP: Jonas Eidevall ser fram emot säsongsstarten (14 september)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonas Eidevall kom till Arsenal i fjol. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Women's Super League

Mer i ämnet