Pernille Harder blir borta länge efter en operation. Foto: Instagram/TT

Chelseas Pernille Harder opererad – blir borta länge

Uppdaterad
Publicerad

Pernille Harder, 30, skadade sig nyligen med det danska landslaget.

Nu har 30-åringen opererats och förväntas bli borta en längre tid.

”Det är aldrig kul när sånt här händer”, skriver hon på Instagram.

Chelseas danska stjärna har publicerat en bild på Instagram där hon ligger i en sjukhussäng och ger tummen upp efter att ha opererat baksidan av låret.

”Det är aldrig kul när sånt här händer, men jag är redo att jobba hårt och anta utmaningen. Oasvett hur hårt det är med skadan så ska jag använda det som en möjlighet att komma tillbaka i ännu bättre form när jag är ute på andra sidan”, skriver den tidigare Linköping-stjärnan.

Chelsea toppar ligan

Harder skadade sig i träningslandskampen mot Schweiz nyligen där hon tog sig för baksida lår, ett lår hon har haft problem med tidigare under säsongen.

Chelsea toppar Women's Super League efter åtta spelade omgångar, tre poäng före Arsenal och Manchester United som dock har en match mindre spelad.

Hur länge Harder blir borta är oklart, men Chelsea skriver på dess hemsida att att hon förväntas bli borta en ”längre tid”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.