Arsenal tillbaka i serieledning – när City tappade poäng

Arsenal vände mot Aston Villa.

Det följdes av att Manchester City tappade ledningen mot Nottingham Forest.

Londonlaget är därmed tillbaka i serieledning i Premier League.

Det blev en händelserik match när Arsenal gästade Aston Villa på lördagseftermiddagen. Ollie Watkins blev första målskytt i matchen redan efter fem minuter, och trots att London-laget hittade fram till en kvittering genom Bukayo Saka var det hemmalaget som ledde i paus, med 2-1.

Men i andra halvlek vände Arsenal. Oleksandr Zinchenko stod för kvitteringen, innan ett dråpligt självmål innebar att de rödklädda var i ledning. Villas målvakt Emiliano Martinez räddade ett skott från Jorginho, men bollen gick i stolpen och studsade på argentinarens huvud tillbaka in i mål. Slutresultatet skrevs til slut till 4-2, efter ett mål från Gabriel Martinelli i öppet mål.

City tappade ledning

Det innebar att Manchester City, som ledde serien på målskillnad inför matcherna, behövde en seger för att behålla serieledningen. Och de tog ledningen mot Nottingham Forest strax innan halvtid, genom ett superskott av Bernardo Silva.

En ledning som höll sig tills matchens slutminuter. Det var dock nära att den utökades av Erling Haaland, men flera superräddningar från Nottinghams nyförvärv Keylor Navas innebar att 1-0 stod sig. Inbytte Chris Wood kunde sedan kvittera för hemmalaget Nottingham i 84:e minuter.

Trots enormt spelövertag fick Manchester City nöja sig med en poäng i mötet. Arsenal är därmed tillbaka i serieledning, två poäng före City.