Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Christian Atsu har dött. Foto: Bildbyrån

Systern och brodern med när Christian Atsu grävdes fram ur rasmassorna

Uppdaterad
Publicerad

Den före detta Chelseaspelaren Christian Atsu har hittats död efter jordbävningen i Turkiet, säger hans manager till lokala medier. Hans tvillingsyster och äldste bror var med när kroppen grävdes fram.

Enligt klubben Hatayspor skulle Atsu lämnat staden under kvällen ett par timmar innan jordbävningen inträffade. Man ghananen bestämde sig för att stanna kvar efter att ha avgjort med sitt segermål för 1-0 mot Kasimpasa – detta i den 97:e minuten.

31-årige Atsu har varit saknad sedan jordbävningen slog till mot Turkiet och Syrien i början av februari. Hittills har över 43 000 människor bekräftats döda i skalvet i de båda länderna.

Det kom initiala rapporter om att Atsu skulle ha räddats dagen efter jordbävningen, men det har alltså visat sig inte stämma.

Ligan pausad till 3 mars

Atsu hittades under bråten i den sydliga provinsen Hatay, säger hans manager Murat Uzunmehmet till nyhetsbyrån DHA.

– Atsus livlösa kropp hittades under rasmassorna. Vi håller på att få ut fler föremål, hans mobil har återfunnits, säger, säger Murat Uzunmehmet.

Den turkiska ligan har pausats till 3 mars.

Atsu tillhörde Premier League-klubben Chelsea mellan 2013 och 2017 och lånades under tiden ut till klubbar som Everton och Newcastle. Bland annat var han med och spelade upp Newcastle till högstaligan säsongen 2016–2017.

Han har också gjort 60 A-landskamper för Ghana, den senaste 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.