Christian Atsu i Newcastles dräkt från 2019. Han har även spelat för Chelsea. Foto: TT

Jordbävningsdrabbade Hatayspor hoppar av turkiska ligan

Uppdaterad
Publicerad

Jordbävningsdrabbade Hatayspor hoppar av den turkiska ligan som nu pausas till den 3 mars.

Hatayspors ghananske mittfältare Christian Atsu, har spelat i Chelsea och Newcastle, saknas fortfarande – trots att klubbens vice ordförande tidigare i veckan berättade att han återfunnits och förts till sjukhus. Dessutom saknas klubbens sportchef.

– Hatayspor skickade ett brev. De meddelade oss att de inte kommer att spela den här säsongens matcher, sade ordföranden i det turkiska fotbollsförbundet Ali Koc vid en presskonferens under dagen, rapporterar Reuters om klubben från staden Antakya.

Det kan även bli ett till lag som drar sig ur den turkiska ligan.

Närmare 20 000 dödsoffer

– Om Gaziantep också vill dra sig ur ligan, planerar vi att fortsätta med 17 lag, förutsatt att rättigheterna för dessa två klubbar förblir intakta, tillade Koc. 

Ligan har pausats till den 3 mars. Turkiska ligan bestod av 19 lag när jordbävningen inträffade.  

Så sent som i söndags vann Hatayspor med 1-0 mot Kasimpasa efter ett mål av just försvunne Atsu i den 97:e minuten.

Det var provinsen Gaziantep som drabbades hårdast av måndagsmorgonens jordbävning som hittills krävt närmare 20 000 offer och där dödstalen är stigande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.