Christian Atsu har dött. Foto: Bildbyrån

Klubben bekräftar: Christan Atsu har hittats

Uppdaterad
Publicerad

Christian Atsu är en av de tusentals människorna som drabbats av jordbävningen i Turkiet. Nu har den tidigare Premier League-spelaren hittats. Hans klubb Hatayspors vice ordförande Mustafa Özat meddelar att Atsu har ”först till sjukhus med skador”.

Klockan 04.17 på måndagsmorgonen inträffade en jordbävning med magnitud på 7,8 på Richterskalan i södra Turkiet. Bara timmar tidigare hade Christian Atsu fått fira efter ett förlösande 1-0-mål i den 97:e minuten för sitt Hatayspor.

Därefter skrev den turkiske journalisten Yagiz Sabuncuoglu att Atsu och sportchefen Taner Savut är två av personerna som satt fast i rasmassorna.

Jordbävning i Turkiet och Syrien

Hatayspors vice ordförande Mustafa Özat bekräftade sedan under måndagskvällen att de båda saknades.

Senare under kvällen kom dock glädjande uppgifter att Atsu räddats och förts till sjukhus. The Guardian rapporterar om att 31-åringen har skador på sin högra fot och andningssvårigheter.

På tisdagen bekräftade Özat tidningens uppgifter kring att han har hittats. Özat meddelar att Atsu har förts till sjukhus med skador, men specificerar inte vad för skador det gäller. Han meddelar samtidigt att Savut ännu inte är funnen.

Christian Atsu har gjort 60 landskamper för Ghana och har spelat i Hatayspor sedan i somras. Han spelade flera säsonger i Premier League där han tillhörde Chelsea, Everton och Newcastle.

KLIPP: Kraftig jordbävning i Turkiet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det första skalvet hade en magnitud på 7,8, och inträffade på 18 kilometers djup, enligt USA:s geologiska myndighet USGS. Tio minuter senare följde ett kraftigt efterskalv med magnituden 6,7. Foto: Elifaysenurbay, TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jordbävning i Turkiet och Syrien

Mer i ämnet