Jorginho lämnar Chelsea för Arsenal. Foto: Bildbyrån/Arsenal

Officiellt: Arsenal värvar Jorginho från Chelsea

Uppdaterad
Publicerad

Serieledarna i Premier League förstärker truppen på transferfönstrets sista dag.

Arsenal har värvat den italienske mittfältaren Jorginho från Londonrivalen Chelsea.

– Vi är så glada över att värva Jorginho, säger huvudtränaren Mikel Arteta till Arsenals hemsida.

Arsenal har gjort succé i Premier League den här säsongen. Efter att ha missat topplaceringar de senaste åren leder nu ”The Gunners” ligan, fem poäng före tvåan Manchester City.

Natten till onsdagen stänger de största ligornas transferfönster – och nu passar Arsenal på att göra en sen värvning. Serieledarna har gjort klart med Jorginho, från stadsrivalen Chelsea.

– Det är en intelligent mittfältare med bra ledarskapsegenskaper, och han har stor erfarenhet från spel i Premier League och på övrig internationell nivå. Jorginho har vunnit i sin karriär, men har har fortfarande hungern kvar för att bidra här, säger huvudtränaren Mikel Arteta till Arsenals hemsida.

Manchester United värvar från Bayern München

Den italienske 31-åringen flyttade från Napoli till Chelsea 2018 och förrförra året var han en nyckelspelare i Italiens landslag som vann EM-guld.

Även Manchester United gör en värvning på transferfönstrets sista dag. Efter Christian Eriksens långtidsskada agerar United genom att plocka in Marcel Sabitzer på lån från Bayern München. Detta rapporterar flera internationella medier, och bland annat transferjournalisten Fabrizio Romano.

KLIPP: Nytt hattrick av Erling Haaland (22 januari 2023)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.