Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Arsenals Laura Wienroither skadade sig under semifinalen. Foto: TT/SVT

Arsenals brutala skadelista växer: ”Lider med alla”

Uppdaterad
Publicerad

Arsenals brutala skadelista blev ännu längre efter Champions League-semifinalen i går.

Nu letar man efter orsaker till de upprepade allvarliga skadorna.

– Det är inte normalt. Helt sjukt. Jag lider med alla, säger Lina Hurtig.

Stjärnorna Vivianne Miedema, Beth Mead och Leah Williamson har samtliga drabbats av korsbandsskador och missar resten av säsongen och sommarens VM. Även Kim Little är lårskadad och borta säsongen ut.

Det prekära skadeläget för Arsenal blev än värre under semifinalförlusten mot Wolfsburg i Champions League i går.

Inhopparen Laura Wienroither tvingades lämna matchen på bår. Hon hoppade runt på kryckor efteråt med en befarad allvarlig knäskada.

”Är i chock”

– Jag är i chock. Fyra stycken under en säsong i ett lag. Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga. Jag lider med alla. Jag lider med Laura i dag, säger Lina Hurtig.

Tränaren Jonas Eidevall bytte ut glödheta Stina Blackstenius med muskulära känningar och fick sedan se Wienroither utgå på bår.

Han var besviken över förlusten men ändå stolt över hur laget presterade sett till förutsättningarna med så många borta.

Eidevall beskriver läget som väldigt tufft, och berättar att de tittar närmare på eventuella orsaker till skadorna.

”Behöver hitta anledningar”

– Vi behöver hitta anledningar till varför det är så och vad vi kan lära oss. Nu börjar vi få en väldigt tunn trupp inför säsongsavslutningen och vi behöver ha med oss så många spelare som möjligt.

Kan det ha med träningen eller belastning i övrigt att göra?

– Vi tittar på det och gör utvärderingar. Som sagt, kan vi hitta saker och ting som förbättrar vår verksamhet så kommer vi att implementera det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.