Mikael Arteta. Foto: Bildbyrån

Arsenals manager smittad av coronaviruset

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Arteta, manager för Arsenal, har testats positivt för coronaviruset, uppger Premier League-klubben i ett uttalande.

Arsenal skriver på sin hemsida att de personer som varit i närheten av Arteta kommer att isoleras. Det rör sig om större delen av a-lagstruppen och ledarstaben. Klubben räknar inte heller med att kunna spela alla schemalagda matcher som planerat.

– Jag testade mig efter att ha mått dåligt, beskedet var en riktigt besvikelse, jag kommer att vara tillbaka så fort jag får tillåtelse, säger Arteta själv till Arsenals hemsida.

Corona och idrott

Beskedet kom bara timmar efter att Premier League meddelat att helgens ligamatcher ska spelas som planerat, med publik på läktarna.

Helgens matcher ska spelas

”Hälsan hos spelare, personal och fans är av största vikt och vi fortsätter att noggrant följa riktlinjerna från Englands folkhälsomyndighet”, skriver ligan i ett uttalande.

På lördag är det tänkt att Arsenal ska möta Brighton.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet