Halmstad tog blytung premiärseger mot AIK Foto: Bildbyrån

Halmstad chockade AIK i premiären

Nykomlingen Halmstad chockade AIK i premiären och vann med 2-1.

Nyförvärvet Viktor Granath blev stor matchhjälte med mål i sin allsvenska debut.

– Jag har väntat på det här i hela mitt liv, säger han till Discovery.

Halmstad spelar i allsvenskan igen efter uppflyttningen från superettan förra säsongen. Och man bjöd på en rejäl skräll direkt i återkomsten när man besegrade AIK, som saknade Viktor Fischer och hade John Guidetti på bänken, med 2-1.

Hemmalaget tog ledningen efter dryga kvarten efter att Phil Ofosu-Ayeh skickade in ett inlägg som Thomas Boakye nickade in via ribban. Tio minuter in i andra halvlek utökade nyförvärvet Viktor Granath till 2-0, framspelad av Erik Ahlstrand.

Granath, som gjort 48 mål för Västerås de två senaste säsongerna, värvades till Halmstad inför säsongen.

– Jag har väntat på det här i hela mitt liv. Vi jobbar stenhårt för varandra och vet att vi kan störa vilket lag som helst, säger Granath till Discovery och fortsätter:

– Det var den perfekta starten och nu har vi något att bygga vidare på.

”Vi får rannsaka oss själva”

Rui Modesto tröstmålade för AIK med dryga halvtimmen kvar, men närmare än så kom man inte.

–  En typisk premiärmatch. Jag kan känna att det är hårt för oss att ligga under i halvtid. Vi skulle gjort minst ett mål. Deras mål i andra kommer hårt för oss. Men vi får rannsaka oss själva där. Det målet kommer för lätt, säger AIK-tränaren Andreas Brännström till Discovery efter matchen.

MISSA INTE: Säsongspremiär för Fotbollsstudion i kväll klockan 22.00