Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Kosovare Asllanis kaxiga utspel inför semifinalen: ”De har ju inte mött Sverige än”

Uppdaterad
Publicerad

Hemmanationen England går in som favoriter mot Sverige i tisdagens semifinal. Kosovare Asllani känner sig dock självsäker inför matchen.

– Vi är alltid bäst när vi möter de bästa nationerna, säger hon.

Kosovare Asllani har varit en av Sveriges viktigaste spelare i EM. Inför semifinalen mot England är hon taggad på att få möta hemmanationen på ett fullsatt Bramall Lane i Sheffield.

– Vi känner oss spända och är redo för uppgiften. Det kommer bli en fantastisk match. Man har jobbat sig till att få spela de här matcherna och de är absolut roligaste att spela, säger hon.

Fotbolls-EM

”Passar oss”

Asllani känner sig självsäker inför matchen, och menar att motståndet passar dem. 

– Sättet vi spelar fotboll passar en sådan här matchbild. Vi är alltid bäst när vi möter de bästa nationerna. 

– Vi möter ett jättetufft motstånd. England har gjort väldigt bra matcher i turneringen, men samtidigt de har ju inte mött Sverige än, säger hon leendes. 

”Få lag i världen som slår oss”

Asllani pekar ut några nyckelfaktorer för att kunna besegra England.

– Vi ska fortsätta ha fart i passningsspelet. Vi ska fortsätta vara raka och hota dem tidigt. Det är få lag i världen som slår oss i snabbhet, säger hon. 

– Vi har vår matchplan klar för oss. Vi vet vilka ytor vi vill hota och vilka ytor som är sårbara för dem. Gör vi det har vi goda chanser att vinna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet