Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kosovare Asllani tillbaka i träning inför EM-semifinalen mot England Foto: Bildbyrån

Asllani tillbaka i träning – duo saknades

Uppdaterad
Publicerad

Kosovare Asllani fick en smäll på foten i kvartsfinalen mot Belgien.

Men på måndagens träning inför EM-semifinalen mot England var den svenska stjärnan tillbaka i träning efter att ha missat söndagens.

– Man måste återhämta sig under en turnering. Det var det jag behövde just då. Man måste lyssna på sin kropp, säger hon.

Kosovare Asllani har varit Sveriges mest tongivande spelare under fotbolls-EM. Mot Belgien fick hon behandling efter matchen och kunde sedan inte göra intervjuer med media.

– Hon är helt slut, sa presschefen Fredrik Madestam då.

Fotbolls-EM

Efter det har det varit tyst från landslaget som lagt locket på – dessutom saknades Asllani på söndagens träning.

Duo saknades

Men på måndagens träning var hon alltså tillbaka i kollektiv träning och närvarar på en presskonferens senare på måndagkvällen.

– Alla har kört individanpassat. Alla får ta ansvar för sina egna kroppar. Vi valde olika grejer vi spelare, säger Asllani.

Hon ser fram emot matchen imorgon, och säger att hon är fullt redo.

– De här är de roligaste matcherna att spela och de finns inget att fundera över. Det ska bli så sjukt kul att möta hemmanationen här.

Jonna Andersson, som dragits med covid-19, samt Olivia Schough saknades. Deras status inför matchen mot England är oklar.

Klipp: Asllani stämplas i en duell under kvartsfinalen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet