Kosovare Asllani. Foto: Bildbyrån

Asllani: ”Kanske inte det folk förväntade sig”

Uppdaterad
Publicerad

Kosovare Asllani har lämnar Real Madrid och skrivit på för italienska AC Milan. Den gångna säsongen slutade de trea i Serie A och kommer därmed inte spela Champions League.

– Det var kanske inte det folk förväntade sig, säger hon till SVT Sport.

Kosovare Asllani, 32, är just nu i England för att jaga guld med i EM med det svenska landslaget. Men till hösten väntar nya utmaningar i en ny liga. Då ska hon spela för AC Milan i Serie A.

– Det blir kul. Spännande. Ny liga och ny sorts fotboll. Jag har varit sugen på att spela i den italienska ligan, säger hon.

Vad spelade in då du valde klubb?

– Det är otroligt många grejer som ska klaffa innan man väljer klubb. Jag har verkligen gått efter magkänsla och känslan jag fick när jag besökte klubben. Det har känts väldigt professionellt. De vill verkligen satsa på mig och ännu mer på laget. En ambitiös klubb.

Asllani säger att hon hade andra erbjudanden, men att Milan var det som lockade mest. Trots att de inte spelar i Champions League kommande säsong.

– Det var kanske inte det folk förväntade sig. Inte ett topplag i Champions League eller England. Men jag har verkligen gått på vad jag vill och inte vad folk förväntar sig, säger mittfältsstjärnan.

Se också: Kosovare Asllani: ”Vi vet att intresset finns”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kosovare Asllani: ”Vi vet att intresset finns” Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.