Svenskt jubel efter att Kosovare Asllani har gjort 1-0 mot Malta. Foto: Bildbyrån

Asllani målskytt direkt i comebacken

Kosovare Asllani gjorde comeback efter huvudskadan. Redan i den 19:e minuten visade hon vägen mot hemmalaget Malta genom att göra 1-0 i en match som Sverige vann med 3-0 i Paola.

– Det är alltid skönt att få göra mål, säger Asllani till SVT Sport.

Enligt planeringen hoppade hon av efter de första 45 minuterna för att inte fresta på sviterna av hjärnskakningen för mycket.

– Det kändes bra och jag var pigg. Sedan låg de och försvarade med elva man i eget straffområde så det var svårspelat, säger Asllani som visade fin känsla vid målet.

– Det är alltid skönt att få göra mål. Det blev en hockeystyrning på Roddars skott. Det var nyttigt att få ett sådant motstånd, som vi kan få i mästerskap. Det gäller att hitta vägar och det är alltid viktigt att få matcher oavsett motstånd. Vi måste spela ihop laget, säger hon.

Kosovare Asllani spelade i ansiktsmask mot Malta efter att ha brutit näsan i en ligamatch för Real Madrid. Foto: Bildbyrån

Varit i stillhet och lugn träning i tre veckor

Kosovare Asllani har varit huvudskadad sedan början av februari när hon drog på sig en hjärnskakning i samma match som hon gjorde ett uppmärksammat supersnabbt hattrick i mötet med Valencia.

– Det var ingen match att komma ihåg. Malta var inte tillräckligt bra. Det var en träningslandskamp, säger SVT Sports expert Markus Johannesson.

När Sverige spelade årets första landskamp mot Österrike förra veckan så saknades den svenska stjärnan. I dag var Real Madrid-stjärnan tillbaka och gav Sverige ledningen med 1-0 i den 19:e minuten. Julia Roddar sköt ett lågt skott utifrån och Asllani satte fram foten och styrde in den över målvakten.

Efter en timmes spel slog Olivia Schough en hörna som Maltas korta målvakt Janice Xuereb inte fick upp händerna på och bollen gick direkt i mål för 2-0. Tittar man noga på reprisen ser man att Maltas Shona Zammit nickade in bollen i eget mål.

Med tio minuter kvar satte Nathalie Björn en straff för 3-0. Xuereb fick fingertopparna på bolllen men kunde inte hindra den från att gå i mål. Mimmi Larsson orsakade straffen med att bli neddragen.