Kosovare Asllani om situationen i Real Madrid. Foto: Bildbyrån.

Asllani förtegen om framtiden: ”Det räcker som svar...”

Uppdaterad
Publicerad

Kosovare Asllani har visat storform i klubblaget Real Madrid.

31-åringen levererade ett hattrick på tre minuter i sin senaste match och ryktas nu vara på väg bort från klubben.

Hon är förtegen om framtiden.

I början på februari gjorde Kosovare Asllani det snabbaste hattrick en kvinnlig fotbollsspelare någonsin gjort. Ett av de snabbaste genom tiderna, både när det gäller damer och herrar.

Vimmerby-tjejen fortsätter att visa vägen för det bara ett år gamla Real Madrid. Men redan börjar rykten komma att hon är på väg bort.

– Jag har konkreta förslag på bordet, men det inte mitt jobb att fixa med kontrakt. Mitt jobb är att prestera på planen och det gör jag. Jag har sagt att jag ska ta Real Madrid till toppen och det har jag gjort, jag känner mig väldigt delaktig i det, säger hon till SVT Sport.

Finns det någon chans att du ändå stannar? Finns det någon chans att du ändå sätter press, att han ska leverera för damlaget?

– Ja.

Det räcker så?

– Det räcker så, det räcker som svar.

Testade masken för första gången

Under lördagens träning på Malta var Kosovare Asllani med gruppen och tränade för första gången sen hennes ankomst till träningslägret i onsdags kväll. Hon spelade inte matchen mot Österrike i fredags, men jobbar på att bli spelklar till matchen mot Malta på tisdag.

Men fokuset är just nu att öka träningen.

– Just nu håller jag på att stegra min träning efter min hjärnskakning och vi tar det dag för dag. Men i dag var det mycket att vänja mig vid min mask och köra nästa steg i min hjärntrappa. Jag tycker att det är väldigt bra att vi är noggranna, vi var det med mitt klubblag och här i landslaget med. Det här är en skada som man inte pratar så mycket om men det är en skada som är väldigt jobbig att handskas med, säger Asllani och fortsätter:

– Det är jobbigare än man tror för har man ont i foten så är man mer van, men får man smäll mot huvudet är det svårare att veta vilka steg man ska ta.

Asllani gjorde sitt snabba hattrick mot Valencia och bars sedan ut på bår. Hon ådrog sig en hjärnskakning.

KLIPP: Asllani vill sätta press på Real Madrids president (20 februari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.