Göteborg vände underläge. Och vann mot Sandviken. Foto: TT

Tre mål på nio minuter när IFK Göteborg vann

Sandviken var på väg mot en skrällseger i svenska cupen.

Men Göteborg stod för en matchvändning och vann slutligen med 4–3.

– Vi har halvchanser och släpper in ett riktigt pissmål, säger Pontus Wernbloom till C More.

Det var nära en skräll från division ett-laget Sandviken mot IFK Göteborg i första gruppomgången i svenska cupen.

Första halvlek slutade 1-1. Blåvitt fick kämpa i uppförsbacke efter att hemmalaget Sandviken tryckt in två mål, på tre minuter i början av andra halvlek. Men ledningen skulle inte hålla i sig allt för länge.

På sex minuter tryckte Robin Söder in två mål för det gästande laget, och tre minuter senare skulle Carl Johanssons nickmål ge gästande Göteborg ledningen.

Tre mål på nio minuter.

”Då får vi bara trötta ut de”

Trots att matchen inte startade på det vis som Göteborg kanske hade önskat, menade Wernbloom att det fysiska skulle komma att spela in en stor roll, vid en eventuell vinst.

– Vi får hoppas att vi slår ut de i uthållighet och får upp kvalitén på våra passningar. Får vi bara upp det, får de springa ännu mer, och då kan vi trötta ut de. Hoppas jag, sa Wernbloom i halvtid till C More.