Asllani och Larsson inspirerar klubbkompisen Blackstenius

Uppdaterad
Publicerad

Linköpingsduon Mimmi Larsson och Kosovare Asllani dominerade med sitt samspel när Sverige inledde Algarve Cup med storseger över Schweiz. Och det inspirerade klubbkompisen Stina Blackstenius, som hoppas på mycket speltid mot Portugal imorgon.

– Det var väldigt roligt att se, och speciellt roligt för Mimmi som fick göra tre mål. Jag är väldigt glad för hennes skull, säger Blackstenius till SVT Sport.

Mimmi Larsson och Stina Blackstenius aspirerar båda på en startplats på topp i landslaget. I klubblaget kommer de alltså att spela ihop, och sporra varandra. Blackstenius, som valde att lämna franska Montpellier efter nyår och återvända till allsvenska LFC har missat en del av försäsongen på grund av en lättare skada, med ser nu framåt.

– Det har känts otroligt kul att komma tillbaka till Linköping igen och få börja om på något sätt, säger Blackstenius.

Damlandslaget i fotboll

Vill bidra med styrka i djupled

Vad känner du främst att du vill få ut för egen del här under Algarve Cup?

– Framför allt ska det bli väldigt roligt att bara få spela match med det här laget, och fortsätta förberedelserna mot VM. Sen vill jag som vanligt försöka stå för mycket djupledshot, försöka vara stark där.

Och sommarens VM i Frankrike finns med i tankarna hela tiden.

– Det skulle vara otroligt kul att få uppleva ett VM!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet