Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kosovare Asllani har fått en riktigt bra start i Milan. Foto: Bildbyrån

Asllani om fina starten i Milan: ”De vill ta del av min erfarenhet”

Uppdaterad
Publicerad

Kosovare Asllani har fått en flygande start i nya klubben Milan.

Den svenska landslagsanfallaren känner att hon hittat rätt.

– Jag har fått mycket förtroende från tränarna och hela teamet runt omkring, säger Asllani.

Asllani kom till den pågående landslagssamlingen i Spanien som färsk tvåmålsskytt. Hon såg till att hennes Milan vann mot Sampdoria i italienska ligan precis innan landslagsuppehållet.

– Det känns bra. Jag trivs i klubben och i staden och har kommit in i det väldigt bra. Nu har vi börjat vinna också så det känns positivt och överlag känns formen bra, säger hon till SVT Sport.

Asllani kom till Milan som en riktig prestigevärvning och förväntades få en stor roll.

Känner du att du fått det förtroendet du vill ha?

– Ja, absolut. Jag har fått mycket förtroende från tränarna och hela teamet runt omkring. Det har kommit ganska naturligt. De lyssnar mycket och vill ta del av min erfarenhet också.

Juventus har länge varit det dominerande laget i Italien men nu börjar allt fler lag, däribland Milan, utmana. Kosovare Asllani och hennes Milan har siktet inställt på att vara med Juventus och slåss ute i Europa.

– Vi vill självklart ta en Champions League-plats. Nu är ligan uppbyggd på ett nytt sätt att det blir play-off efter halva säsongen. Men Champions League-plats är definitivt en målsättning. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.