Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Fridolina Rolfö stöttar spanska lagkompisar: ”De står upp för sig själva”

Uppdaterad
Publicerad

Spanska fotbollslandslagets missnöje och bojkott av sin förbundskapten Jorge Vilda har fått mycket uppmärksamhet den senaste veckan.

Fridolina Rolfö som spelar i Barcelona, känner flera av spelarna som öppet har visat sitt missnöje.

– Jag stöttar dem. De vill ha förändring vilket är positivt. De står upp för sig själva, säger hon.

Bakgrunden till konflikten grundas i det brev som spelare har skickat till Spaniens fotbollsförbund (RFEF), där de har hotat med en bojkott om inte förutsättningarna i landslaget förbättras.  

Enligt spanska medier är spelare missnöjda med förbundskaptenen Jorge Vildas ledarskap. Något som nu har lett till att 15 spelare inte finns med i den spanska truppen som möter Sverige på fredag.   

Damlandslaget i fotboll

Flera av spelarna som saknas, däribland Patri Guijarro, Mapi Leon, Sandra Panos och Aitana Bonmati är lagkompisar med Fridolina Rolfö i Barcelona.  

Har du pratat med dina lagkamrater i Barcelona och hur har snacket gått?   

– Jo men det har diskuterats mycket eftersom det är så många spelare i min klubb som är involverade. Men av respekt mot dem känner jag inte att det är mitt ansvar att prata om det, men jag stöttar dem, säger den svenska landslagsstjärnan.

Hör mer i spelaren ovan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet