Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Julia Zigiotti Olme åker med som reserv till VM. Foto: Bildbyrån

Julia Zigiotti Olme är tillbaka i landslaget efter elva månader

Uppdaterad
Publicerad

Elva månader har gått sedan Julia Zigiotti Olme senast spelade i landslaget. Nu är hon uttagen igen och vill visa vad hon går för under pågående oktobersamling i Cordoba, Spanien.

– Jag har fått mycket speltid i klubblaget (Brighton), jag tror mitt självförtroende har växt, säger hon till SVT Sport.

I en landslagstrupp finns alltid spelare som balanserar precis på gränsen till att bli uttagna eller inte. Julia Zigiotti Olme har varit ett sådant namn.  

Ibland har hon dessutom funnits med på Peter Gerhardssons lista, men har tvingats avstå på grund av skador.  

Damlandslaget i fotboll

Men nu är den 24-åriga forwarden tillbaka i landslagsvärmen.  

– Det är något man har strävat efter och man vill alltid vara med, så det är klart jag är glad, säger Zigiotto Olme.  

Hade du det på känn?   

– Det är ju små detaljer som avgör. Men jag känner mig i bra form och har fått mycket speltid i klubben och får mycket förtroende där. Så jag tror mitt självförtroende har växt och jag känner mig som en bättre fotbollsspelare helt enkelt.

Lämnade Häcken för WSL-laget Brighton

I december förra året stod det klart att Julia Zigiotti Olme och Emma Kullberg båda lämnade svenska BK Häcken för engelska Brighton i Womens Super League.  

Laget slutade på en sjundeplats i WSL förra säsongen. I årets säsongsinledning fick de en tuff start mot svensklaget Arsenal, men säsongen är ung – hittills har bara två omgångar spelats.  

Vad har ni i klubben för mål den här säsongen?   

– Vi vill såklart hamna så högt som möjligt. Och vara bättre än förra året. Det handlar om att ge allt man kan och vinna de där matcherna man verkligen behöver vinna, säger Zigiotti Olme. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet