Rosengårds Olivia Schough och Emma Berglund. Foto: Bildbyrån

Rosengård och MFF får nobben av Uefa – får inte flytta Champions League-matcherna

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård och Malmö FF har bett om matchflytt.

Men Uefa nobbar – och det blir matchkrock i staden.

– Vi har försökt på alla sätt och vis, säger klubbchefen Jenny Damgaard till SVT Sport.

Den 27 oktober ställs Malmö FF mot belgiska Union Saint-Gilloise i Europa League. Samma dag, och samma tid, och bara 1,6 kilometer bort gästas Rosengård av Barcelona i Champions League. Och Malmöpubliken kommer inte kunna splittra sig.

Det beskedet har nu MFF och damallsvenska serieledaren Rosengård fått, något som Fotbollskanalen först rapporterade om.

– Vi har försökt på alla sätt och vis. Vi har haft möten med Uefa och polisen och MFF hela dagen i går. Först försökte vi byta dag till den 26, men det fick vi inte det för då krockar det med att Real Madrid, Barcelona, Lyon och PSG skulle ha spelat samtidigt och det får de inte eftersom de är från samma länder. Då föreslog vi den 28, men fick nej utifrån att Barcelona spelar i ligan den 30 och har rätt till två vilodagar, säger Rosengårds klubbchef Jenny Damgaard till SVT Sport.

”Aldrig varit med om något liknande”

Ett annat förslag från Rosengård och MFF som nekades var att ändra avsparkstid, men det gick inte eftersom Djurgården ska spela klockan 21.00 i Europa Conference League.

– Vi ska göra det bästa av detta och vi hoppas att Malmö, hela regionen sluter upp. Vi släppte biljetterna 10.00. 10.04 hade vi sålt 350 biljetter. Vi har aldrig varit med om något likande, säger Damgaard.

Rosengård har lottats i samma Champions League-grupp som Barcelona, Bayern München och Benfica. Svenskorna öppnar gruppspelet den 19 oktober borta mot Bayern.

USA:s stjärna efter utredning om sexuella övergrepp: ”Vi är förskräckta och utmattade” (5 okt):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Becky Sauerbrunn vill att alla inblandade ska avgå. Foto: Bildbyrån/AP

Malmö 27 oktober

Klockan 18.45: Malmö FF–Union Saint-Gilloise, gruppspel Europa League

Klockan 18.45: Rosengård–Barcelona, gruppspel Champions League

Klockan 19.00: Malmö Redhawks–Färjestad

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.