Foto: Bildbyrån

Asllani: ”Blir det mest oförutsägbara VM:et i historien”

Uppdaterad
Publicerad
Sommarens VM i Frankrike blir det mest oförutsägbara i damfotbollens historia.
Det tror svenska stjärnan Kosovare Asllani.
– Många kommer vilja vara med där uppe. USA och Tyskland är inte oslagbara längre, säger hon till SVT Sport.

Damfotbollen är jämnare än någonsin. Det säger Kosovare Asllani som menar att toppen har breddats och att många lag kommer att slåss om guldet i Frankrike i sommar.

För svensk del börjar resan den 11 juni mot Chile.

– Jag tror att det här VM:et blir det mest oförutsägbara i damfotbollens historia. Väldigt många lag har utvecklats genom åren och kommer att vilja vara där uppe och nosa, säger Asllani till SVT Sport och utvecklar:

– De sämre rankade lagen har blivit mer taktiskt skickliga. Det handlar inte längre om vilket lag som besitter mest individuell skicklighet, det räcker inte för att gå långt i ett mästerskap.

Den svenska truppen presenterades vid en presskonferens i Stockholm i dag. Den stora överraskningen i truppen var Göteborgs mittfältare Julia Roddar.

– Skönt att det är spikat nu och att vi vet vilka som åker. Men det är hård konkurrens och många som inte är här som också hade varit värda att vara det, säger Asllani.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer