Lindahl: ”Har verkligen kniven mot strupen”

Publicerad

Utebliven speltid i Chelsea och det faktum och hon nu tvingas ladda mot VM på egen hand stoppar inte Hedvig Lindahl.
Hon drömmer om ett sista kontrakt och för att nå dit kommer det att krävas resultat under VM.

– Jag har ju verkligen kniven på strupen. Om jag vill spela i en storklubb så måste jag leverera och visa att jag kan på den här nivån, säger Hedvig Lindahl till SVT Sport.

Hon har gjort klart att hon inte vill tillbaka till Sverige och damallsvenskan redan nu. Ett par år till i en europeisk storklubb är vad som står på önskelistan för Hedvig Lindahl som hoppas få skriva på ett sista kontrakt innan det bär av hemåt.

– Om jag hade det haft klart före VM skulle det varit jättefint men jag vill att det tar den tid det tar. Det är kanske det sista kontraktet jag skriver i Europa och då ska det kännas rätt. 

Tränar med Petr Cechs tidigare tränare

Utan en klubb i ryggen tvingas nu förbundskapten Peter Gerhardssons förstemålvakt satsa mot VM på egen hand. Till helgen väntar träning med superettanklubben IK Frej och i nästa vecka väntar pass med stormålvakten Petr Cechs tidigare tränare Christoph Lollichon.

– Man ska ju träna och spela som om man är nummer två, annars blir man snart nummer två. Eftersom jag inte spelat så mycket den här våren så är jag väldigt tacksam över att Peter Gerhardsson ändå varit tydlig med att han inte är orolig och att han vet var han har mig.

I morgon presenterar Gerhardson truppen till VM och Lindahl själv känner på sig att de kan ha något stort på gång. Hon har en bra känsla i kroppen och även om har stora förväntningar på sig själv så upplever hon inte pressen på sig själv som besvärande.

– Skulle jag inte få ett erbjudande från en storklubb för att vi åkte ur i gruppen så är det så. Då får jag ändå vara stolt över det jag redan gjort men jag vill tro att det finns mer att ge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer