Daniel Nannskog tar ut sitt VM-lag. Foto: Bildbyrån

Här är Nannskogs VM-joker – stjärnskottet uttagen

Uppdaterad
Publicerad

Sommarens fotbolls-VM i Frankrike drar igång om ungefär sju veckor och på torsdag ska förbundskapten Peter Gerhardsson presentera truppen som ska göra det för Sverige.

Men SVT Sports expert Daniel Nannskog har redan sin klar – och han plockar med vårens stora stjärnskott – 16-åriga Hanna Bennison.

Två dagar innan truppen ska presenteras har Daniel Nannskog tagit sin VM-trupp för sommarens fotbolls-VM.

De här spelarna ska hålla ihop Sveriges linjer:

Målvakt Hedvig Lindahl

Nannskogs kommentar:

– Otroligt viktig för laget eftersom det känns en aning tunt bakom henne på målvaktposten. Inte optimalt att hon fått så lite speltid i Chelsea inför mästerskapet – men jag tror inte det ska ställa till med några större problem. Hon är en mycket rutinerad spelare som vet hur hon måste förbereda sig för att vara redo när allvaret sätter igång.

Försvarare Magdalena Eriksson

Nannskogs kommentar:

– Hon har en skön inställning och en mycket fin vänsterfot. Gillar sättet hon tar fram boll på planen. Gjuten i Chelsea och är i riktigt bra form.

Mittfältare Elin Rubensson

– Box-till boxspelare. Kompletterar Caroline Seger väldigt bra på det centrala mittfältet med sin fart.

Anfallare Fridolina Rolfö

Nannskogs kommentar:

– Utvecklats mycket i Bayern München och kommer nästa säsong spela i superlaget Wolfsburg, det säger en del om vilka kliv hon tagit. Det är härligt att se när hon från sin position i högeranfallet kliver in i banan och hotar med sin fina vänsterfot.

Petar rutinerade landslagsmittfältaren

Här är utropstecknet: 16-åriga Hanna Bennison

– Hon har varit ordinarie i Rosengård den här säsongen. Tagit oss med storm och man har svårt att tro att hon bara är 16 år när man ser henne på plan. Älskar att se hur hon flyttar boll med ett naturligt tillslag. Sverige kommer behöva få in dom yngre spelarna när bland annat Caroline Seger och Nilla Fischer tackar för sig. Rutinen hon skulle få av att vara med redan nu, genom att se och lära, tror jag vi hade haft stor nytta av i framtiden.

Aktuella namn som petas:

Hanna Folkesson, mittfältare, Djurgården: Har studsat lite ut och in ur landslaget den senaste tiden. Men Folkesson är en rutinerad spelare som kan ersätta Caroline Seger om hon blir skadad.

I Nannskogs trupp faller Folkesson bort mot stjärnskottet Hanna Bennison.

Julia Karlernäs, mittfältare, Piteå: Karlernäs var en av allsvenskans stora stjärnor förra säsongen och kan bli nyttig för landslaget länge framöver. Har många kvaliteter – bra passningsspelare och avslutare – men missar kanske ändå VM-truppen med liten marginal.

Jessica Samuelsson, back, Rosengård: Var en av världens bästa högerbackar när hon åkte på en svår fotskada i slutet av 2017. Flyttade hem till Sverige i år för att ta en plats i VM-truppen, men har åkt på ännu ett bakslag och har själv sagt att hennes VM-chanser är minimala. Given i truppen om hon är skadefri.

Emma Berglund, back, Paris Saint-Germain: Tillbaka från skada och har väldigt mycket rutin. Men konkurrensen bland just mittbackarna är extrem.

Här är Nannskogs VM-trupp:

Målvakter

Hedvig Lindahl, Zecira Musovic, Cajsa Andersson.

Försvarare

Linda Sembrant, Nilla Fischer, Magdalena Eriksson, Nathalie Björn, Jonna Andersson, Hanna Glas, Amanda Ilestedt.

Mittfält/Anfallare

Kosovare Asllani, Caroline Seger, Elin Rubensson, Lina Hurtig, Madelen Janogy, Julia Zigiotti Olme, Olivia Schough, Anna Anvegård, Sofia Jakobsson, Fridolina Rolfö, Mimmi Larsson, Stina Blackstenius, Hanna Bennison.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.