Foto: Bildbyrån

Frida Östberg om Mittag: ”Den största efter Marta”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Frida Östberg rankar Anja Mittag högt efter dennes beslut att avluta karriären nästa vecka.

– Hon är den största damallsvenska profilen sedan Marta, säger Östberg.

Östbergs karriär, som avslutades 2010, överlappade både Martas och Mittags.

– Hon är en fantastisk spelare en riktig internationell stjärna, inte bara som boxspelare och målskytt. Hon har ett bra spelsinne och kan både spela fram och göra mål, säger Östberg som gläds med att Mittag får avsluta med två toppmatcher: Piteå och Linköping, två av rivalerna i guldstriden.

– Det är bra att hon visat tydlighet och kommunicerat ut det här. Nu kan Mittag njuta av sina två sista matcher mot toppmotstånd, säger Östberg som inte var överraskad av beskedet.

Östberg: ”Var inte oväntat”

– Nej, det var inte oväntat. Hon har nu känt att det kommit smygande och då är det naturligt att man tar det här steget. Det känns som om hon haft motivationsutmaningar och är man inte motiverad ska man kliva åt sidan, säger Östberg.

Mittag var med och förhöjde varumärket damallsvenskan.

– Hon är den största damallsvenska profilen sedan Marta, ingen kan ju jämföras med Marta, slutade. Mittag har gjort en stor insats för att profilera damallsvenskan, summerar Östberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.