Kosovare Asllani har gjort två mål i VM. Foto: Bildbyrån

Kosovare Asllani: ”Peaken i min karriär”

Uppdaterad
Publicerad

Ny matchavgörande insats i VM.

Då funderar Kosovare Asllani på om hon någonsin varit bättre.

– Jag skulle säga att det här är peaken i min karriär, säger den offensiva stjärnan till SVT Sport efter framspelningen till matchens enda mål i åttondelsfinalen.

Anonym i spelet med boll långa stunder i första halvlek. Men sen gjorde Kosovare Asllani precis det som hon är på planen för – en matchavgörande insats som tog Sverige till åttondelsfinal.

– Jag får en stenhård pass av ”Ruben” (Elin Rubensson) efter att vi vunnit boll, vi har pratat om att slå den hur hårt hon vill så får jag suga in den, säger  ta med mig in i planen och invänta in Stina så hon kommer runt sin back, säger 29-åringen och fortsätter:

– Väldigt fint mål.

”Peaken i min karriär”

Tillsammans med Hedvig Lindahls redan klassiska räddning var det skillnaden i en match där svenskt tålamod var nyckeln mot ett spelmässigt vassare Kanada.

– En otrolig skön vinst, väldigt bra genomförd andra halvlek, men även första. Vi hade inte så mycket momentum där men vi hade tålamod och låg bra försvarsmässigt, säger Asllani som har maxat självförtroende:

– Det känns väldigt bra, jag känner i väldigt bra form. Jag skulle säga att det här är peaken i min karriär.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.