Asllani räknar med spel trots gipsad arm

Uppdaterad
Publicerad

Mittfältsstjärnan Kosovare Asllani ser inte särskilt skadefri ut. Hon är ändå fullt inställd på att spela EM-kvalpremiären borta mot Lettland på tisdag.

– Ja, det hoppas jag verkligen. Det är planen, säger Asllani.

Hela den vänstra underarmen är täckt av gips efter att hon förra veckan opererade en ligamentskada i tummen. Det är den som har hållit henne borta från fotbollslandslagets första två träningar under den här veckans uppladdning på Gotland.

Även den högra handen är klädd i ett mindre skydd. Men den tummen är bara bruten, säger 30-åringen.

Damlandslaget i fotboll

– Ja, det är verkligen ”bara”. Det är faktiskt mycket värre att ha en ligamentskada.

”Längtar efter att få komma ut”

Om allting går som planerat kommer hon att vara med på nästa träning i Visby, på fredag. Och sedan tänker hon vara tillgänglig till matchen mot Lettland.

– Jag är fullt redo och längtar till att komma ut på planen.

Hon kommer dock att behöva ett specialskydd för att undgå smällar mot den nyopererade vänstertummen. Det får hon från sin nya spanska klubb, CD Tacón.

– Jag spelade en match innan jag opererade mig och då hade jag ett skydd, jag har specialdesignade skydd som klubben skickade till mig, som vi har gjutit. Så det kommer jag att ha på mig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet