Asllani har tystnat – på Real Madrids begäran

Uppdaterad
Publicerad

Real Madrid har satt munkavle på sina spelare.

Därför har Kosovare Asllani knappt gjort några intervjuer på två år.

– Jag tycker man ska sträva lite mot herrfotbollen att man inte har tillgång till oss damspelare hur som helst, säger hon till SVT Sport.

Real Madrids mediestrategi är att inte låta sina spelare intervjuas av utomstående mediebolag, utan allt ska gå genom deras egna kanaler.

Därför har Kosovare Asllani, som är inne på sin tredje säsong i den spanska storklubben, knappt gjort några intervjuer sedan hon anlände dit.

Damlandslaget i fotboll

Stjärnan själv ser inga större konstigheter med det.

– Som klubblag väljer man sin strategi, hur man vill lägga upp allting, och för oss spelare handlar det bara om att förhålla sig till det. För mig handlar det om att jag inte gör några intervjuer i klubblagsmiljö, men i landslaget kan jag göra det, säger hon.

Kan det vara något negativt för damfotbollen att ni inte är tillgängliga?

– Negativt skulle jag inte säga. Det blir lite mer likt hur det fungerar i herrfotbollen. Sen tycker jag självklart när möjlighet ges, inte hela tiden, att man ska kunna lyfta upp damfotbollen och ens klubb på det sättet. Men som jag sa, man förhåller sig till vilken strategi som sätts i den miljön man är. Jag tycker det fungerar bra.

Kan det rent av vara lite skönt?

– Lite skönt är det, men lite båda delarna. Självklart tycker jag att ni ska få tillgång till spelarna lite då och då, absolut inte hela tiden. Jag tycker man ska sträva lite mot herrfotbollen att man inte har tillgång till oss damspelare hur som helst. Det ska vara under vissa tillfällen i så fall.

Sverige är just nu på plats i Portugal för Algarve cup. Första mötet är mot Portugal  söndag 18.00. Du ser matchen i SVT2/Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet