Sembrant tillbaka i landslaget efter svåra skadan: ”Värt allt slit”

Uppdaterad
Publicerad

Linda Sembrant är tillbaka på fotbollsplanen igen efter sin svåra knäskada.

Men det har varit en lång väg tillbaka för landslagsstjärnan som upplevde en av sina tyngsta perioder som fotbollsspelare.

– Det var ett moment som var ett av de mest smärtsamma i min karriär, säger Sembrant till SVT Sport.

Linda Sembrant skadade sitt högra korsband och menisk under en träning med Juventus den 14 maj. Den svenska landslagsbacken tvingades till operation vilket bland annat gjorde att hon missade OS i Tokyo i somras.

Men nu är hon tillbaka. 34-åringen gjorde comeback för Juventus tidigare i februari och nu är hon tillbaka även i landslaget som är på plats för Algarve Cup.

Damlandslaget i fotboll

– Jag är otroligt glad över att vara här. När jag tänker tillbaka på resan är jag otroligt stolt över att stå här, säger Sembrant.

”Känslomässig berg- och dalbana”

Det har varit en utmaning för Sembrant, som även var korsbandskadad tidigare i karriären, att komma tillbaka. Både fysiskt och mentalt.

– Det har varit en berg- och dalbana känslomässigt. Det var väldigt tufft i början. Skadan skedde så nära OS, så det var tufft. Men när jag accepterade läget och när operationen var gjord har jag bara kört på med all rehab, säger hon.

Hur reagerade du när du fick beskedet?

– Jag visste direkt på planen att det hade gått åt skogen. Så när läkarna sedan konfirmerade det, visste jag det redan. Det var ett moment som var ett av de mest smärtsamma i min karriär.

”Värt all slit”

Algarve Cup är en viktig förberedelse inför sommarens fotbolls-EM. För egen del fokuserar Sembrant på att stegra träningen och komma tillbaka till max.

– Det är en lång resa och en lång rehab där du verkligen behöver ta hand om ditt knä varje dag för att du ska kunna gå och springa igen. Det är ett väldigt, väldigt hårt slit. Alla som har gjort det vet vilket jobb som ligger bakom. Men vill man tillbaka och spela är det värt allt slit när man väl får känna på bollen och gå ut och spela igen.

Sverige möter Danmark på fredag i Algarve Cup med start 18.00. Du ser matchen i SVT2/Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet