Nykomlingen Atalanta vidare i Champions League

Trots en mardrömsstart på gruppen är nykomlingen Atalanta klart för åttondelsfinal i Champions League. Det efter att laget vann den avgörande matchen med 3–0 borta mot Sjachtar Donetsk.

Timothy Castagne satte 1–0-målet borta mot Sjachtar Donetsk. Han blev framspelad av lagkaptenen Alejandro Gómez. Innan målet godkändes blev det några dramatiska minuter för Atalanta då målet skulle VAR-granskas. Det eftersom att Alejandro Gómez misstänktes vara offside. Men domaren Felix Zwayer valde till slut att godkänna målet.

I den 80:e matchminuten utökade Atalanta också på till 2–0 när Mario Pasalic höll sig framme på den första stolpen efter en hörna. Med bara en minut kvar av matchen fastställde sedan Robin Gosens slutresultatet till 3–0.

Mardrömsstart

Eftersom att Manchester City vann mot Dinamo Zagreb är nykomlingen Atalanta klart för åttondelsfinal. Det trots att laget inledde grupp C med tre raka förluster. I och med Atalantas avancemang kommer åttondelsfinalerna bara innehålla lag från Europas fem största ligor (England, Frankrike, Italien, Spanien och Tyskland). Det har inte hänt sedan Champions League startade i nuvarande format säsongen 1992-1993.

Senare under kvällen blev Atlético Madrid som sista lag klart för åttondelsfinal i Champions League. Det efter att Lokomotiv Moskva besegrades med 2–0. Målen gjordes av João Félix och Felipe.

Lottningen av åttondelsfinalerna sker på måndag.