Åtvidaberg missade att kvala till fotbollsettan. Foto: Bildbyrån.

Åtvidaberg lämnar in protest efter kvalmissen

Uppdaterad
Publicerad

Det råder oenighet efter kvaldramat mellan Åtvidaberg-Frölunda till division 1.

ÅFF menar att Västra Frölunda skulle haft en spelare avstängd i det andra mötet – och ska lämna in en protest till Svenska Fotbollförbundet.

Västra Frölunda håller inte med.

Frölunda-spelaren det handlar om är Anton Delwér, skriver Corren. Han varnades i det första mötet med Åtvidaberg och fick även ett gult kort i den första kvalmatchen mot Dalstorp tidigare i kvalet till division 1. Därför menar Åtvidaberg att försvararen borde ha varit avstängd i söndagens möte.

ÅFF fick inte använda Josh Bragg i första kvalmatchen mot Frölunda i torsdags sedan han fått två gula kort tidigare under kvalet, mot Skiljebo och Boden, skriver Corren.

– Det är solklart att Frölunda använde en spelare som skulle varit avstängd. På måndagen lämnar vi in protest, mer än så vill vi inte säga i dag, sade ÅFF-ordföranden Martin Siggesjö till Corren i går.

”Har full koll”

Västra Frölunda är lika säkert på att Delwér hade rätt att spela.

– Vi har full koll på det och har läst bestämmelserna både inför och efter matchen. Det står klart och tydligt att i kvalspelet, om ett nytt lag tillkommer, som Åtvidaberg för oss – så annuleras varningarna. Därför hade Anton (Delwér) bara en varning, säger tränaren Adam Ekblad till Göteborgs-Posten.

Josh Bragg gjorde två mål i söndagens möte och Åtvidaberg menar att förutsättningarna hade varit annorlunda om spelaren fått delta även i den första matchen.

”Ska vara lika för båda”

– Det ska vara lika för båda. Vi har pratat med förbundet, och jurist. Vi menar att Frölundas spelare inte heller skulle fått spela, säger Åtvidabergs tränare Jesper Ny till Corren.

Trots en 3-1-seger hemma mot Västra Frölunda på söndagen missade Åtvidaberg avancemang till division 1. Frölundas 2–0-seger i det första mötet gjorde att Göteborgslaget flyttas upp.

KLIPP: ÅFF tvingas motvilligt spela kvalmatch (3 december, 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.