Foto: TT Nyhetsbyrån

Åtvidaberg ut mot division 1-lag

Uppdaterad
Publicerad

Åtvidabergs säsong fortsätter att vara tung, fast förankrade i botten av den allsvenska tabellen och nu även ute ur Svenska cupen efter förlust mot division 1-laget Forward med 2-1.

Det är inte roligt att vara spelare eller ledare i, eller supporter till, Åtvidaberg för tillfället. Efter 21 spelade matcher i allsvenskan har laget bara tagit en seger och har fem poäng upp till Halmstad på kvalplats.

Inte gick det bättre i Svenska cupen. Forward från Örebro har visserligen fostrat spelare som Magnus Erlingmark, Jimmy Durmaz, Jiloan Hamad, Hasse Borg och Abgar Barsom – men ligger först på åttonde plats i division 1 norra. Trots det vann laget hemma på Trängens IP med 2-1 och svarade för en rejäl cupknall i den andra omgången på onsdagskvällen.

Svenska Cupen

Näfver avgjorde

Detta trots att Åtvidaberg i sin startelva endast bytt ut tre spelare jämfört med det lag som föll med 0-1 mot IFK Göteborg i söndags.

Erik Björndahl inledde målskyttet för Forward, Åtvidaberg kvitterade genom Ajsel Kujovic innan Kristoffer Näfver – tidigare allsvensk i både Örebro och Djurgården – gjorde 2-1 för Örebrolaget. Forward är därmed klart för vårens cupgruppspel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska Cupen

Mer i ämnet