Australien vann – skickade ut Danmark ur VM

Uppdaterad
Publicerad

Mathew Leckie, 31, är stor hjälte i Australien. Och i Danmark deppar man efter att 1-0-förlusten mot australiensarna gör att man blir sist i gruppen och får åka hem från VM.

– Jag är otroligt besviken. Vi är så bra att vi ska vidare från ett sådan här grupp. Ett stort fiasko, säger backen Joachim Andersen till TV2.

Danmark var bättre i första halvlek, men fick inte hål på Australien. De var tvungna att vinna för att gå vidare från gruppspelet i Qatar.

I andra halvlek var Australien piggare och i det 60:e minuten kom målet genom en fin soloprestation av Mathew Leckie.

– Jag är så stolt, men nu handlar allt om återhämtning. När bollen rullade in var jag så glad. Man ser på mig hur mycket känslor det var, säger Leckie i C Mores sändning.

Det blev matchens enda mål och på slutet utbröt glädjekaos bland de australiensiska spelarna och supportrarna. Senast de gick vidare från gruppen var 2006.

KLIPP: Här firar de australiensiska fansen vilt – mitt i natten

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Firar avancemanget mitt i natten

Australiens seger innebär att de blev grupptvåa bakom Frankrike och får därmed möta ett lag från gruppen med Polen, Argentina, Saudiarabien och Mexiko i åttondelsfinal.

För danskarna får Qatar-VM ses som ett rejält misslyckande då de gick hela vägen till semifinal i EM så sent som i fjol. Inför VM var de på tiondeplats på världsrankningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.