Mjällby avgjorde på tilläggstid: ”Var förbannad”

Två minuter in på tilläggstid avgjorde Mjällby mot Helsingborg.

David Löfquist nickade in segermålet till 3–2.

– Jag var förbannad och kände att jag bara skulle ut med skiten, säger han till Dplay.

Ilskan handlade om situationen som ledde fram till målet, en närkamp som Mjällby fick frispark på. Ett långt uppspel och inlägg nådde Löfquist som stångade sig fram och nickade in 3–2.

Segern innebär att Mjällby klättrar från tionde till åttonde plats. Helsingborg är kvar på kvalplats.

– Det är jättetråkigt att förlora en sån här match när vi skapar otroliga lägen. Men detta är fotboll, säger Helsingborgs Armin Gigovic till Dplay.

Det var drygt två månader sedan som Helsingborgs danske målvakt Anders Lindegaard spelade match senast. Men nu är han skadefri och var tillbaka mellan stolparna i bortamötet med Mjällby.

Tränaren Olof Mellberg sade före matchen att det var viktigt för laget att målvakten, en ledare i laget, var tillbaka.

Klackade in mål

Men redan i den elfte minuten sattes han på ett prov som han fick underkänt i. Mjällbys Moses Ogbo slog ett inlägg som mittbacken Jesper Löfgren klackade in.

– Det var en liten, liten touch, säger Löfgren om sitt första allsvenska mål, till Dplay.

Helsingborg, som trots en fin höst kämpar vidare i den nedre regionen av tabellen (kvalplats), kvitterade med tio minuter kvar av halvleken. Brandur Hendriksson Olsen skarvade in bollen vid bortre stolpen efter Adam Erikssons inlägg.

Målet gav energi

Fem minuter in i andra halvlek gjorde Helsingborgs skyttekung Anthony van den Hurk 2–1 efter att Kebba Ceesay nickat fram bollen. Det var van den Hurks åttonde mål i år.

Besard Sabovic sköt in kvitteringen i den 72:a minuten.

– Då fick vi lite mer energi. Det var en jämn match men jag tycker att vi för matchen lite mer när det ska avgöras, säger Löfquist.