Axel Kjäll blir ny fotbollschef i Örebro SK. Foto: Bildbyrån

Axel Kjäll lämnar tränarjobbet i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Allsvenska Örebro gör förändringar i A-laget.

Tränaren Axel Kjäll lämnar sin roll som huvudtränare och blir istället fotbollschef.

– Axel kommer att fokusera på de arbetsuppgifter som normalt ligger hos en sportchef, säger ÖSK:s vd Simon Åström.

Örebro ligger just nu näst sist i den allsvenska tabellen på sju poäng. Man har två raka förluster bakom sig efter att ha förlorat mot Malmö med 1-2 på måndagen, och nu meddelar klubben att huvudtränaren Axel Kjäll lämnar sin post.

När man nu går in i EM-uppehållet kliver han in i sin nya roll som fotbollschef. Samtidigt arbetar man för att få en ersättare på plats.

– Vi arbetar just nu med att anställa en huvudansvarig tränare samtidigt som Axel går in i en ny roll som fotbollschef. Som fotbollschef kommer han att hantera frågor runt herrarnas A-lag som spelarrekrytering, scouting och spelarförsäljning, säger ÖSK:s ordförande Carl Pauly i ett pressmeddelande.

”Känns jättespännande”

Kjäll kommer också att vara ansvarig för klubbens damsatsning och akademi.

– Det känns jättespännande och jag ser fram emot nya jobbet. Sen ska jag ärligt säga att det varit lite känslosamt idag. Mycket utifrån att jag informerat mitt tränarteam och en grupp spelare att jag inte kommer fortsätta men få en annan roll, säger Axel Kjäll till SVT Nyheter Örebro.

Klubben skriver att rekryteringsprocessen varit igång ett tag och att en ny tränare bör vara på plats under EM-uppehållet.

KLIPP: Se Malmös avgörande mål mot Örebro (24 maj 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.