Fanny Hjelm-Rönnlund, flyttar från Umeå IK till Hammarby. Foto: Bildbyrån

Bajen värvar mittfältare från Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Först värvade man landslagsspelaren Madelen Janogy.

Nu satsar nykomlingen i damallsvenskan, Hammarby, vidare.

Nästa att krita på är 29-åriga innermittfältaren Fanny Hjelm från nedflyttade Umeå IK.

Fanny Hjelm fostrades i kvartersklubben Mariehem SK i Umeå. Samma klubb som en av Sveriges största spelare genom tiderna, Hanna Ljungberg.

Och nu, efter många år i Umeå IK, som trillade ut ur allsvenskan på målskillnad,  är det dags spel i ett hårdsatsande Hammarby.

– Det fanns intresse från lite olika håll, både i Sverige och utomlands, men det var Hammarby jag ville spela för. Jag tror att det är där jag kommer att utvecklas mest, och att det är det sättet att spela fotboll som passar mig bäst, säger hon till klubbens hemsida.

Enligt Hammarbys sportchef Johan Lager tillhör hon en av de skickligaste och bolltryggaste innermittfältarna i damallsvenskan.

Skiddrottning?

Fanny Hjelm har ytterligare ett efternamn, nämligen Rönnlund. Hennes morfar var kusin med skidlegendaren Assar Rönnlund (1 individuellt VM-guld och stafettguld i OS och VM bland annat) och hon är inte oäven i den sporten heller.

–  Jag tycker att det är roligt och har tack vare intresserade föräldrar åkt mycket längd under min uppväxt, har hon berättat för Eskilstuna Uniteds hemsida.

Fanny Hjelm Rönnlund har skrivit tvåårskontrakt med Hammarby.

KLIPP: Hör Fanny Hjelm-Rönnlund om kommande säsongen (29 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.