Barcelona förlorade hemmamötet med Real Betis. Foto: Bildbyrån

Barcelonas hemmasvit bruten – förlorade mot Betis

Uppdaterad
Publicerad

Barcelona hade 42 raka hemmamatcher utan förlust, och Lionel Messi gjorde comeback med dunder och brak. Ändå förlorade de spanska serieledarna mot Betis med 4–3.

Lionel Messi hade varit borta i 22 dagar på grund av en armfraktur och missade veckans match i Champions League, men idag var Argentinaren tillbaka i Barcelona.

Och många trodde nog att det skulle bli en behaglig comeback för Messi, med en hemmamatch mot 16-placerade Real Betis. Men så fel de hade.

Trots att Messi slog till med två mål i sin comeback, föll serieledaren med 4–3 på hemmaplan. En förlust som innebar slutet på en 42 matcher, 792 dagar, lång förlustfri svit på hemmaplan för Barca.

”Problemet var att vi inte spelade bra, vi kontrollerade inte matchen och vi fortsatte att göra misstag”, säger Barcelonatränaren Ernesto Valverde enligt Reuters.

La Liga

FC Barcelona logo

FC Barcelona

3 - 4

Real Betis logo

Real Betis

Camp Nou, Barcelona
Publik: 83174
Domare: Antonio Mateu Lahoz

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.