Julen Lopetegui får sparken av Real Madrid Foto: Bildbyrån

Efter dåliga säsongsinledningen: Real sparkar Lopetegui

Uppdaterad
Publicerad

Real Madrids säsongsinledning har lämnat mycket att önska för fansen. En niondeplats i tabellen och storstryk i helgens El clásico blev till slut för mycket för klubben, som nu sparkar huvudtränaren Julen Lopetegui.

När han Julen Lopetegui skrev på för Real Madrid i somras var det mycket som gick fel. Nyheten slog ner som en bomb, bara dagar innan han skulle leda Spaniens landslag i VM. Lopetegui fick sparken från landslaget, men förväntningarna på honom i det nya klubblaget var stora.

Men inte heller i klubben gick det som planerat. Real Madrid ligger just nu på en niondeplats i La liga, sju poäng bakom ledande Barcelona. Och efter helgens fiasko i el clásico får nu Lopetegui sparken.

”Den verkställande kommittén i klubben möttes idag och har kommit överens om att lösa upp Julen Lopeteguis kontrakt”, skriver klubben på sin hemsida.

Det är Lopeteguis oförmåga att få sitt stjärnspäckade lag att prestera som gör att han får lämna klubben.

”Kommittén inser att resultaten inte varit i proportion med den kvalité som finns i laget.”

Santiago Solari, reservlagets tränare, tar tillfälligt över ansvaret för A-laget medan klubben letar efter en mer permanent lösning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.