Camp Nou när 91,553 såg Barcelona mot Real Madrid Foto: TT Nyhetsbyrån

Det kan bli nytt publikrekord på Camp Nou

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll får Fridolina Rolfö känna på hur det är att spela inför 90 000 människor för andra gången bara på tre veckor.  När landslagsanfallarens Barcelona ikväll tar emot Wolfsburg på Camp Nou i semifinalen i Champions League väntas på nytt rekordpublik.

För tre veckor sedan slogs rekord på Camp Nou när 91 553 åskådare såg Barcelona slå ut Real Madrid i damernas kvartsfinal i Champions League. Ikväll kan det rekordet slås när Fridolina Rolfös Barcelona tar emot tyska Wolfburg  i semifinal.

– Det var det mest magiska jag varit med om, sade Rolfö till SVT Sport efter kvartsfinalen.

”Jag är mycket upphetsad över en ny match på Camp Nou, 23 dagar efter vår förra”, skriver svenskan på sociala medier.

Den ”glömda” matchen som lockade storpublik >>

Hennes lagkamrat Caroline Graham Hansen är lika exalterad inför möjligheten att få uppleva det igen.

– De är inte många inom herrfotbollen som får spela inför 90 000. Det kommer att bli  speciellt,  säger Barcelonas norska ytter Hansen till BBC.

– Det är bra med nerver, det ger adrenalin. Det är skillnad att spela inför ett fullsatt Camp Nou. Nu när vi väl  gjort det en gång så är det en bra erfarenhet för oss.

Barcelona har gett ut 50 000 biljetter gratis till klubbens medlemmar och har sedan lagt ut resten av biljetterna till allmän försäljning.  En ny superpubliksiffra kommer det att bli. Frågan är bara hur stor den blir. Camp Nou rymmer max 99 354 åskådare.

”Helt galet”

– Det kommer att bli helt galet. Vi kan vara där när historia skrivs, säger Wolfsburgs anfallare Alexandra Popp.

”De senaste veckorna har vi sett några publikrekord och otroliga tittarsiffror och vi har fått se en otrolig utveckling för kvinnor som spelar och för kvinnor som kommer att spela åren framöver”, skriver Fridolina Rolfö på sociala medier.

Barcelona vann en trippel ifjol men kan nu på några veckor ta hem en kvadruppel, dvs vinna fyra titlar. Man har redan vunnit ligan och Spanska supercupen. Nu är man i semifinal i Champions  League och spanska cupen.

– Vi vill vinna alla fyra troféer, vi går ut för att vinna samtliga matcher vi har kvar. Det är den mentaliteten som kommer ta oss nära alla titlar, men det kommer bli väldigt svårt, säger klubbens tränare Jonatan Giraldez.

UEFA Women's Champions League

FC Barcelona logo

FC Barcelona

5 - 1

VfL Wolfsburg logo

VfL Wolfsburg

Camp Nou, Barcelona
Publik: 91648
Domare: Sandra Bastos

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.