Lionel Messi gjorde dubbla mål för Barcelona. Foto: Bildbyrån

Lionel Messi sköt Barcelona till semifinal i Champions League

Barcelona är klart för semifinal i Champions League efter totalt 4-0 mot Manchester United. Lionel Messi blev stor hjälte med två i 3-0-segern på Camp Nou.

– Lionel Messi är toppklass och han var skillnaden, säger Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer.

Efter 0-1 på hemmaplan i det första mötet var Manchester United piskat att göra mål på Camp Nou i den andra kvartsfinalen.

Och engelsmännen, med Victor Nilsson Lindelöf från start i backlinjen, inledde piggt. Redan efter 30 sekunder prickade Marcus Rashford ribban och United hotade Barcelona ytterligare några gånger.

Efter tio minuter såg Barcelona ut att få straff. Domaren pekade först på elvameterslinjen, men efter VAR-granskning ändrade sig domaren då Fred till synes träffade bollen innan han fällde Ivan Rakitic.

Två snabba Messi-mål

Då klev Lionel Messi in i handlingen. I den 16:e minuten tog han sig inåt i banan från högerkanten och placerade sedan bollen, som så många gånger förr, i målvaktens högra hörn med sin vänsterfot. 1-0 till Barcelona.

Efter målet skanderade publiken på Camp Nou ”Messi! Messi”. Och bara fyra minuter senare hittade argentinaren nätet igen, men det efter en grov målvaktstavla.

Messi provade den här gången lyckan med högern. Skottet var inte särskilt välplacerat men David de Gea lyckades på något sätt få bollen under sig.

– Lionel Messi är toppklass och han var skillnaden så klart. Vid 2-0 var matchen över. Han och Cristiano Ronaldo är de bästa spelarna det senaste decenniet, säger Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer i BT Sport efter matchen.

Möter Liverpool eller Porto

Målen var Messis nionde och tionde i Champions League den här säsongen och med det leder han skytteligan.

En kvart in i andra halvlek satte Philippe Coutinho 3-0 med ett patenterat skruvat högerskott i nättaket från distans, ett mål som blev matchens sista.

I semifinalen ställs Barcelona mot Liverpool eller Porto.