Nannskog: ”Man United har haft väldigt mycket tur”

Uppdaterad
Publicerad

Manchester City mot Juventus och Barcelona mot Liverpool.

Där har ni semifinalerna i Champions League när SVT:s expert Daniel Nannskog får tippa.

I tisdagens ”Morgonstudion” gick Nannskog igenom alla de kommande kvartsfinalerna som startar i kväll.

I klippet ovan kan du höra Nannskog prata om kvartsfinalen mellan Barcelona och Manchester United. Här nedan kan du läsa vad han har att säga om samtliga kvartar:

Manchester City–Tottenham – 60/40 procent i Citys favör

”Inte mycket att snacka om. City är i grund och botten ett bättre lag än Spurs. Det går väldigt fort i Tottenhams spel, men City har helt enkelt bättre spelare med namn som till exempel Kevin De Bruyne och Sergio Agüero. Spurs har också några fina spelare i exempelvis Christian Eriksen och Harry Kane, men det väger ändå över för Citys del”.

Liverpool–Porto – 70/30 till Liverpool

”Ett försvarsstarkt Porto möter ett Liverpool som givetvis får stå som favoriter med sitt spelarmaterial. Jag tänker på Sadio Mané, Mohamed Salah, med flera. Liverpool kommer att köra med sin fart och finess och kunna passera Porto hyfsat enkelt”.

Juventus–Ajax – 65/35 till Juventus

”Hatten av för Ajax och det de presterade mot Real Madrid. De har väldigt intressanta spelare och framför allt Frenkie de Jong som är en fantastisk bollbegåvning och nu är klar för Barcelona från och med nästa säsong. En ung kille som styr och ställer på mittfältet och är underbar att titta på. Självklart kan Ajax skrälla, men Juventus är ett väldigt fokuserat och försvarsinriktat lag som sällan gör några misstag. De är väldigt noggranna och därför ser jag framför mig att de slår ut Ajax”.

Barcelona–Manchester United – 70/30 till Barcelona

”Kollar man på Uniteds resa i Champions League så har de faktiskt haft väldigt mycket tur. Mot PSG var de verkligen tillbakapressade och hade väldigt svårt att få till ett bra spel. De låg bara hemma och satsade på kontringar och hade kanske två chanser. United har verkligen gnetat sig vidare och jag tror att matchbilden kommer att vara likadan. United väntar på att kunna kontra via Marcus Rashford och det räcker inte mot Barcelona som för spelet och vinner”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.