Foto: TT Nyhetsbyrån

Barcelona mot Bayern München i CL-semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Drömfinalen kom redan i semifinalen av Champions Leagues slutspel. Barcelona får möta Bayern München med den förra tränaren Pep Guardiola. I den andra semin tar sig Juventus an Real Madrid.

Pep Guardiola var inte med om 2013 års möten. Året innan hade han lämnat tränaruppdraget i Barcelona och kom till Bayern München först till hösten 2013. Nu ställs hans nya lag mot hans gamla. Och han ställs mot Luis Enrique som han spelade med i Barcelona på 1990-talet.

– Alla förstår hur speciell den här matchen är för mig. Barcelona var ju mitt liv. Vad kan jag säga?  Barcelona är mitt hem, säger Guardiola till Reuters.

Det blir lika speciellt för kompisarna som är kvar i Barcelona.

– Det är en speciell match eftersom vi möter Pep. Det blir första gången som han möter sitt Barça och det blir första gången som jag möter honom som tränare. Det blir speciellt för mig och jag är säker på att det blir speciellt för mina spelare, säger Enrique enligt AFP.

– Det kommer att bli tufft att ta sig till final. Vi måste få ut full kapacitet i båda matcherna för att slå Barcelona, säger Bayerns ambassadör Paul Breitner, 63, som var med och vann VM för Västtyskland 1974 till BBC.

Matcherna spelas 5/6 och 12/13 maj. Barcelona och Bayern möttes i semifinal för två år sedan. Då vann tyskarna med 4-0 och 3-0, totalt 7-0, i en uppmärksammad överkörning.

Juventus och Real Madrid möttes i CL-gruppspelet under hösten 2013. Då vann Real hemma med 2-1 och mötet i Turin slutade 2-2.

Finalen spelas i Berlin den 6 juni.

Kan bli helitaliensk final i Europa League

Det skulle kunna bli en helitaliensk final i Europa League i fotboll. I semifinallottningen drogs Napoli mot Dnipro Dnipropetrovsk från Ukraina, som är i semifinal för första gången.

Sevilla, som vann Europa League i fjol, möter Fiorentina. Sevilla och Napoli har hemmamatch den 7 maj med returer den 14 maj.

Finalen spelas den 27 maj i Warszawa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.