Barcelona vann spanska cupfinalen mot Bilbao med klara 4-0. Foto: TT

Barcelona tog sin 31:a cuptitel

Barcelona är spanska cupmästare – igen.

Laget hade till slut inga problem mot Athletic Bilbao och vann med klara 4–0.

Därmed kan Barcelona för 31:a gången lyfta Copa del rey.

Barcelona öste på första minuten och skapade chans på chans. I tredje minuten prickade Frenkie de Jong stolpen och Antoine Griezmann hade ett antal chanser som borde ha blivit mål – men finalen var mållös i en timme.

Då tog Griezmann och de Jong revansch med varsitt mål innan Lionel Messi med två snabba fullträffar fullbordade segern. Det tog tolv minuter mellan första och sista målet i matchen.

Athletic Bilbao försökte komma tillbaka, men kom ingenstans och istället var det närmare 5–0, ett mål som också kom, men Antoine Griezmanns blåstes bort för offside.

För Athletic Bilbao var finalförlusten den andra på bara två veckor.

I början av april förlorade klubben fjolårets uppskjutna spanska cupfinal, med 0--1 mot Real Sociedad.

Barcelona får nu försöka ta en spansk dubbel, i ligan ligger laget trea, en poäng bakom Real Madrid och två bakom Atlético Madrid.