Madou Barrow. Foto: TT Nyhetsbyrån

Barrows Swansea chockade Arsenal

Uppdaterad
Publicerad

Arsenal jagar andraplatsen i Premier League och inför mötet med Swansea hade man det hela i egna händer. Men inbytte Modou Barrow och hans kollegor chockade hemmalaget – och stal samtliga tre poäng.         

Trots stort spelövertag och massvis med chanser för Arsenal var det Swansea som tog de tre poängen. I 85:e minuten nickade Bafetimbi Gomis in Jeffersson Monteros inlägg, där svenske Modou Barrow stod för förarbetet, och tystade Emirates.     

Arsenal hade mängder med lägen att först ta ledningen, men ineffektivitet och en bragdmatch av Sweanseas målvakt, förre Arsenalspelaren Lukasz Fabianski, gjorde att läget ändå fanns för Swansea att stjäla en seger. Och det gjorde man, men det krävdes mållinjeteknik för att avgöra om Gomis mål var inne eller inte.

Missade chanser Arsenals akilleshäl

Även efter ledningsmålet radade Arsenal upp chanser genom bland andra Alexis Sanchez och inbytte The Walcott, men Fabianski och Swansea stod emot.

I och med segern Swansea blev första lag att vinna bägge ligamatcherna mot Arsenal sedan Chelsea lyckades med det säsongen 2012/2013.

Manchester Citys storseger mot QPR i helgen innebär att de har de tagit över kontrollen om andraplatsen, med en i praktiken ointaglig målskillnad. Arsenal har tre poäng upp till City, med en match mindre spelad.   

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.