Bartra var den ende som skadades i Dortmund. Foto: Bildbyrån

Bartra borta fyra veckor efter attacken

Uppdaterad
Publicerad

Borussia Dortmunds Marc Bartra blir borta från spel i fyra veckor efter attacken mot lagets spelarbuss i tisdags. Det meddelade Dortmund i dag.

Det var i tisdags som tre explosioner inträffade vid Borussia Dortmunds spelarbuss, strax före Champions League-kvartsfinalen mot Monaco. Den spanske mittbacken skadade armen då han fick glassplitter på sig, och opererades under onsdagen.

Han skickade efter operationen en hälsning på sin Instagram där han hälsade att han mådde mycket bättre och tackade alla som stöttat honom. Och nu står det alltså klart hur länge han blir borta.

”Marc Bartra kommer att vara bra igen om cirka fyra veckor”, säger Dortmund.

Besvikna på Uefa efter förlusten

Kvartsfinalen mot Monaco spelades under onsdagen, en dag efter attacken, och slutade i en tung förlust med 3-2 för den tyska klubben. I Dortmund var man kritiska till att matchen spelades så tätt inpå attacken.

– Det är ett beslut som är taget i Schweiz, som påverkar oss direkt. Vi kommer inte glömma det. Det är en väldigt dålig känsla, säger tränaren Thomas Tuchel.

Fakta: Explosionerna i Dortmund

Sprängladdningar, placerade i en häck utmed vägen, detonerade bara minuter efter att lagets buss kört ut från sitt hotell på tisdagskvällen. Laget skulle spela Champions League-kvartsfinal mot Monaco.

Ett bussfönster krossades och bussen brändes på högra sidan.

En polis skadades lindrigt och den spanske försvararen Marc Bartra, 26, har fått operera ett brutet ben i handleden.

Tysk åklagare har än så länge rubricerat dådet som ”försök till mord”.

Matchen sköts upp och spelades under onsdagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.