Hammarby förlorade i ECL-kvalet efter mardrömsminuter

Playoffmöte i Europa Conference League.

Då förlorade Hammarby borta mot Basel.

Matchen slutade 3-1 till det schweiziska laget – nu väntar tuff retur i Stockholm.

Basel började starkast och tog ledningen. Hammarby kom sedan tillbaka och kvitterade – men det räckte inte och hemmalaget lämnade med en komfortabel seger.

Det dröjde dock 30 minuter – sedan kom första målet.

Basel fick en frispark på offensiv planhalva och den skruvades vackert in till Arthur Cabral som nickade in 1-0 för Basel. Mardröm för Hammarby.

Strax före halvtid var det nära ett mål för Bajen. Astrit Selmani serverades av Akinkunmi Amoo och fick ett gyllene läge att placera in ett kvitteringmål, men Basel-målvakten Heinz Lindner stod för en vass räddning.

Hammarby i underläge i paus.

Kvitterade – men föll

Hammarby var nära att få en mörk start på andra halvlek. Valentin Stocker fick ett bra läge att utöka Basels ledning, men skottet över den gången.

I 70:e minuten var det dock Bajens tur att skina.

Efter en nick i straffområdet kunde inbytte Abbe Khalili trycka in bollen i mål med ett tungt volleyskott.

Det var dock inte över där – fler mål skulle komma. 1-0-skytten Cabral bjöd på ett nytt mål när han tjusigt placerade in 2-1. Samme Cabral fullbordade sedan sitt hattrick när han i den 90:e minuten satte sitt tredje – och matchens sista – mål på straff.

Returmatchen i playoffmötet spelas den 26 augusti, på Tele2 Arena.