Göteborg föll tungt mot Bayern München – på tilläggstid

Nio VM-spelare i startelvan. Tvåa i tyska ligan tre år i rad. Semifinal i Champions League förra säsongen. Det var klassen på det Bayern München som Göteborg FC tog sig an på Gamla Ullevi ikväll. Men göteborgarna stod emot – fram till den tredje tilläggsminuten.

– Man blir tom såklart när vi gör en sådan fin match, säger landslagsmittfältaren Elin Rubensson till SVT Sport.

Målet inför den första 16-delsfinalen i Champions League var att hålla jämna steg med den tyska storklubben – och slå publikrekordet på 5037 personer.

Det första lyckades Göteborg med – fram till den tredje tilläggsminuten. Lagkapten Melanie Leupolz spelade då fram inhopparen Mandy Islacker som löpt sig fri i straffområdet och enkelt kunde sätta sitt andra mål för kvällen till 2-1.

– Man blir tom såklart när vi gör en sådan fin match efter våra förutsättningar och har ändå 1-1 mot Bayern München. Vi krigar verkligen för varandra, det är tungt att åka på den precis sista minuten, säger Rubensson till SVT Sport.

Dessförinnan hade Bayern München tagit ledning på straff i den 75:e minuten. Taylor Leach fällde Linda Dallmann i straffområdet. Islacker var iskall från elva meter när hon säkert placerade in bollen vid Loes Geurts vänstra stolpe.

Men Göteborg skulle också få chansen från straffpunkpten när Amanda Ilested tio minuter senare rev ned landslagskollegan Julia Roddar. Elin Rubensson stegade fram – och satte säkert 1-1.

Trots hällregnet hade Champions League-matchen lockat storpublik – 4 958 personer – vilket så när räckte för att slå Göteborgs publikrekord på 5 037 från en match mot Umeå 2004.

Returen spelas i München den 25 september.

– Det är inte slut än. Vi visat vilken karaktär vi har där ute idag. Det försöker vi ta med oss och ladda om, säger Rubensson.