Foto: Bildbyrån

Tidig kalldusch sänkte Häcken i CL – tavla av Jennifer Falk

Uppdaterad
Publicerad

Bayern Münchens Lea Schüller har öst in mål i den tyska ligan och det var också hon som sänkte Häcken i Champions League. Tyskan gjorde två mål under de första elva minuterna och efter det kunde Häcken aldrig svara. Matchen slutade 4-0.

– Jag är besviken såklart. Jag tycker inte att vi börjar matchen som vi hade pratat om innan, säger Elin Rubensson till SVT Sport.

Lea Schüllers första mål kom redan i den åttonde minuten då Jennifer Falk stod för en misslyckad utrusning. Schüller sköt in ledningsmålet inför hemmapubliken och Häckenmålvakten var knäckt.

Bara två minuter senare nickade samma Schüller in 2-0 och uppförsbacken var rejäl för svenska mästarna.

– De första 10-15 minuterna kommer vi helt fel in i matchen. Det blir en jättestor uppförsbacke när de får två så snabba mål, säger Häckentränaren Mats Gren.

– Vi kommer inte in rätt i matchen. Jag vet inte om vi blir passiva eller vad det beror på. Det första är såklart oturligt också då jag och Falk springer ihop, säger Rubensson.

Bayern, med landslagsspelarna Sofia Jakobsson och Hanna Glas i laget, fortsatte att dominera och med en knapp halvtimme spelad räddade stolpen Häcken från att ligga under med tre.

Med med 20 minuter kvar att spela gjorde Linda Dallmann 3-0 då hon sköt in bollen via en Häckenspelare.

Det var inte heller slut där, utan på tilläggstid avslutade serbiskan Jovana Damnjanovic ett inlägg och fastställde resultatet till 4-0.

Sofia Jakobsson byttes ut efter en knapp timme och Glas ersattes med tio minuter kvar att spela.

Häcken är sist i gruppen med noll poäng och har hittills inte lyckats göra mål. Nästa match är borta mot portugisiska Benfica den 10 november.

– Vi visste från början att Lyon och Bayern är två av Europas bästa lag. På den här nivån har vi inte råd med några enkla misstag. Det är sådana saker vi måste försöka få bort, säger Mats Gren.

UEFA Women's Champions League

FC Bayern München logo

FC Bayern München

4 - 0

BK Häcken FF logo

BK Häcken FF

FC Bayern Campus, München
Publik: 688
Domare: Rebecca Welch

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.