Serge Gnabry gjorde fyra mål på Tottenham. Foto: Bildbyrån

Ex-Arsenal-spelare sänkte Tottenham till historiskt låg nivå

Förre Arsenal-spelaren Serge Gnabry hade en lyckad kväll i Bayern Münchens bortamöte med Tottenham. I 7-2-överkörningen stod tysken för fyra fullträffar i den andra halvleken där hemmalaget kollapsade.

När Gnarby med utsökt känsla gjorde 5-2 i den 83:e minuten började hemmafansen i tusental att vallfärda hem från Tottenham Hotspur-stadion. Man vände ryggen till den förnedring som var under uppsegling.

Aldrig någonsin i Tottenhams 137-åriga historia i något sammanhang har laget släppt in sju mål på hemmaplan.

– Det känns så illa att släppa in sju mål men vi måste klara av den här typen av situationer. Du måste stå upp som en man och visa dina kvaliteter och uppträda professionellt, säger tränaren Mauricio Pochettino enligt Reuters. Han var nöjd med första halvlek. Fram till 45:e minuten stod det 1-1.

Heung-Min Son gav Tottenham ledningen i den tolfte minuten men glädjen för hemmalaget stannade där. Joshua Kimmich kvitterade tre minuter senare och strax före halvtid fullbordade Robert Lewandowski vändningen med sitt 55:e Champions League-mål.

Första målet i Champions League växte till fyra

Därefter påbörjade 24-årige Gnabry sin show. Två mål inom loppet av två minuter och i den 83:e minuten satte han sitt tredje för kvällen. Men det slutade inte där.

Efter att Lewandowski gjort sitt andra för kvällen gjorde Gnabry sitt fjärde för kvällen fram till 7-2. Den tyske landslagsmannen Gnabry har dessutom ett förflutet i Tottenhams värsta rival Arsenal, där han aldrig platsade utan lämnade för tre år sedan. Det var Gnabrys första mål i Champions League, han gjorde alla fyra i andra halvlek.

– Jag kunde aldrig drömma om att göra fyra mål, säger Gnabry.

Finalisten från i våras åkte på en tung förlust samtidigt som München seglar upp i toppen av gruppen.